28 Eylül 2009 Pazartesi

Yine "ES"ti



Yine bir Mecidiyeköy gecesi,yine bir Galatasaray-Eskişehir mücadelesi.Lige çıktığı günden itibaren Galatasaray'ın belalısı olan Es-Es yine yaptı yapacağını ve 1 puanı aldı,almaklada kalmadı Galatasaray2ın yakaladığı harika seriyi kırdı

Maçın başından sonuna kadar üstün oynayan Galatasaray atak organizasyonlarında kewell ve arda'nın tutukluğu tehlikeli atak getirmedi anca 2 afrikalnın iyi anlaşması Galatasaray'a 38.dakikada golü getirdi.Keita sağdan aldığı topu standart bir şekilde köşeye kadar rahatça taşıdı ve Nonda'ya alda at dedi Nonda'da kariyerinin en rahat gollerinden birine imza attı.Bu dakikadan sonra da Galatasaray üstün oynasada devrede 2.golü bulamadı,ikinci devreye Eskişehir daha üstün başlasada istediği pozisyonları yakalayamadı.
Ancak maçın 56.Dakikasında Bülent'in şutu Hakan'a çarptı ve Mehemetin önünde kaldı Mehemet'te boş kaleye topu yuvarladı.Ardından Galatasaray Eskişehir kalesini ablkaya alsada istediği pozisyonları bir türlü yakalayamadı,keita ve arda çok etkili toplar sürselerde son pozisyonu başaramadı...



Ve maç 1-1 sona erdi peki şimdi ne olacak Galatasaray seri sonu oldu bu maç ama bana göre daha iyi oldu çünkü Galatasaray'lı futbolcular puan kaybını tattı ve üzerlerindeki seri baskısı kalktı ayrıca puan kaybının verdiği acıyı tekrar yaşamamak için silkinmek için takımın bulutlar üzerinden inmesi için biçilmiş kaftandu ve böyle oldu,iyide oldu.

Artık avrupaya bakmak gerek Strum Graz ile Samiyen'de oynanacak Düşler Sahnesi maçı var bu sahnede iyi bir giriş yapsada bu girişi önemli kılma için bu maçın kazanılması gerek.Eskişehir maçı özellikle bu maç için çok iyi oldu Es-Es maçında üzülen taraftarı sevindirmek için X2 daha istekli arzulu olacaklarını umuyorum

YAZARLAR NE DEDİ

ALİ GÜLTİKEN: Adilane skor (SABAH)

Haftalardır devam eden G.Saray'ın yüksek futbol temposu Eskişehirspor karşısında duraksadı. Daha doğrusu Eskişehirspor'un buna engel olması, G.Saray'ın puan kaybıyla sonuçlandı.

Galatasaray yediği golden sonra skoru değiştirecek yeterli zamanı olmasına rağmen bunu iyi kullanamadı. Bu maçta Kewell'ın etkisiz, Keita ve Arda'nın kontrol altında olması Galatasaray'ın, rakibi hataya zorlama şansını da bitirdi. Bunda Eskişehirspor'un golden sonra yapmış olduğu oyuncu değişiklikleri nedeniyle orta alanı ve defansı daha güçlendirmesinin de etkisi büyük oldu.

Futbolda güven çok önemli. G.Saray geriden gelerek bu sezon bazı maçları lehine çevirdi. Bu maçta belki bu güven duygusu veya nasıl olsa bu maçı çevirebiliriz inancı G.Saray takımında yanılgıya sebep oldu. Futbolda her maç ayrı bir sınav. Ve hepsinin şartları değişiktir. Bu konumda bulunan Eskişehir gibi bir takımı da hataya zorlamak için bu mücadele anlayışını ve ciddiyetini ortaya koymak gerekir.

Bu maçtaki Rijkaard'ın kararlığının ve G.Saray'ın kötü temposunun yanında Eskişehirspor'un yapmış olduğu doğru işleri de, ortaya koyduğu iyi futbolu, mücadeleyi ve kazanma azmini de göz ardı etmemek gerekir.
Sonuç olarak bu skor iki takımın da ortaya koyduğu oyunun adilane şekilde karşılığı oldu.

İSMET TONGO: Sonuç normal (FOTOMAÇ)

Galatasaray sahaya çıktığında ilk 11'de Baros yoktu. Yerine Nonda vardı. Görünen Rijkaard hızlı ve golcü oyuncuları sahaya sürmüş, Arda'yı da Keita ve Nonda'nın arkasına koymuştu. Geri dörtlüde ise Uğur sol bekte. O yerin sahibi Hakan da ortadaydı.

Galatasaray'ın yediği bu golde defansın hatası vardı. Oyun 1-1 olduktan sonra Galatasaray gene oyunda hakimiyeti ele aldı. Ancak, kalabalık defans Cimbom'un oyununu bozuyor, Eskişehir'e yarıyordu... 65. dakikada oyun boyu vasat oynayan Kewell yerini Aydın'a bıraktı. Nonda çıktı Baros girdi. Son yirmi dakika Galatasaray gol fırsatlarını değerlendiremedi. Galatasaray için beklenen gol olmadı ve maç 1-1 sona erdi.

BÜLENT TULUN: Volkan Yaman (FOTOMAÇ)

Ümit, Mehmet, Youla ile başlayan Es-Es ise Galatasaray'ın kendi sahasından rahat top çıkarmasını öncelikle ileride basarak engelleme çabasındaydı. Bunda da uzun süre başarılı oldu. Arda yönetiminde üçüncü bölgede final pasları ilk yarıda pek başarılı olamayınca gol ancak tartışmalı bir pozisyon sonrası geldi. Yardımcı hakem iki kez çıktı-çıkmadı pozisyonunu oynattı ve sonunda gelen gol eminim otuz kere ileri geri oynatılacak yine de sonuca varılamayacaktır. Ama Keita'nın takipçiliği ve sürati de tartışılamayacaktır.

Galatasaray'da en büyük hata (eğer kim karar verdiyse gözlerinden öperim) Volkan Yaman'ın zorla ve ite kaka aşağılanarak yollanmasıydı. Sen elindeki sol beklerden yararlanama ve elindeki mevcut taş gibi oyuncunu gönder, yerine aldığın Caner kenarda otursun, sonra da ümit veren genç sağ bekini sol bek oynat. Bu karar futbola ihanettir.

ZAFER ERTEN: Nazar değdi (FOTOMAÇ)
Frank Rijkaard, 'kazanan takımı bozmama' prensibine uyan teknik adamlardan. Rotasyonu çok seven ve tüm futbolcularını ayakta tutmak gibi bir düşüncesi olan Hollandalı, futbolcuların baş tacı ettiği antrenör tipinin en iyi örneği.

Geçtiğimiz sezon iyi işler yaptığını bildiğimiz, oynadığı zaman göklere çıkardığımız, Milli Takım'a kadar yükselen o savaşçı kendine güvenen Topal nerede? Bez bebek gibi hemen sakatlanan, önündeki topa uzanamayan Mehmet'in bir sorunu olmalı. Özel yaşantısına dikkat etmediği yönünde duyumlarım var, umarım doğru değildir.

Arda'nın Nonda'nın Keita'nın yorulup oyundan düştüğü dakikalarda Aydın ve Baros'un katılımı G.Saray'ı yeterince ateşleyemedi. Rijkaard ilk kez oyuna mücadele etmekte gecikti. G.Saray'ın golü de geciktikçe Eskişehir dirençlendi. '7'de 7 stresi' ağır basınca G.Saray ilk puan kaybını Ali Sami Yen'de yaşadı.

YAŞAR YALÇIN: Nazar boncuğu (FOTOMAÇ)

Galatasaray bu sezon gerçekten çok farklı. Belki de son yılların en iyi takımını izliyoruz. Hocası ile futbolcuları ile gerçekten çok farklılar. Eskişehir de bence bu sezon özellikle Anadolu'nun en iyi takımı. Ligi de ilk beşte bitereceklerini düşünüyorum.

Sarı-kırmızılılar ikinci yarıya kötü başladı. Eskişehirspor ise attığı golle moralli. Bu moral, ikinci yarının tamamında Es-Es'indirençli bir savunma yapmasını sağladı. Kalelerini iyi savundular bir puan onlar için önemliydi. Antalyaspor'un Fenerbahçe'ye karşı yaptığı hatayı onlar yapmadılar. Aldıkları bir puanı da hak edip evlerine döndüler. Bu maçtan Rijkaard'ın da alacağı dersler var. İlk başta Uğur'dan sol bek olmaz. İkincisi, Kewell'ı bu kadar çok oynatmamalı. Ara sıra dinlendirmeli. Üçüncüsü, Emre Aşık 18'deyse o ilk 11'de olmalıydı. Son olarak bu beraberlik Galatasaray için nazar boncuğu oldu, diyelim.

Haberi Paylaş

Bookmark and Share