16 Nisan 2010 Cuma

Bugün Titremedi

Takım Olarak Sahaya Çıkan Bursa

Şimdi Bursaspor-Gaziantep maçını izledim ve oturdum klavye karşısına. Bu satırları yazarken arkada Rıdvan ile Güntekin konuşuyor...

Bugün Bursasporlu oyyuncuların ayakları titremedi.
Yine takım olarak sahaya çıktılar. Yok yok laf olsun diye yazmadım o cümleyi gerçekten "takım olarak çıktılar sahaya" Hiç bir klüpte olmayan şekilde yürekler sahadaydı özellikle bizim takımda olmayan şekilde.

Gollerde bir lider takım golü havası yok iki golde şans eseri gerçekleşti. 1.gol önce ofsayt dedim ama ardından tekrarlarında gördüm Ömer arkada kalıyormuş. 2.Gol yine kaleci Mahmut'un büyük hatası sonucu geldi. Bu arada  o Mahmut kalecimi yahu ??? Delirtti beni gerçekten aynı hatayı kaç kez üst üste yapılır yahu?

Şampiyonluk Senaryoları

Şimdi oldu puan "65" bundan sonra ne olacak ? Özeti şöyle veriyim: Yarın Fenerbahçe puan kaybettiği an artık Bursayı kimse yakalayamaz. Malum Bursa'nın Ankara maçı var 3 puan oradan cepte 68 önlerinde kalıyor sadece içeride oynayacakları Kayserispor maçı. O maçı aldıkları halde puan "71" Galatasaray ve Beşiktaş'a yenilseler dahi şampiyonluğun en büyük adayları.

Peki sabahki yazıda bahsettiğim bizim şansımız ne ? Artık şansımızın çok az olduğunu düşünüyorum. Ben gerçekten Bursa'yı hiç hesaba katmamıştım. Bugün gösterdiler ki yarışta en büyük aday hala Bursa.

Şimdi Bursa nasıl şampiyonluğu kaybedebilir ? En önemli maç Kayseri maçı o maçta malup olurlarsa şampiyonluk gerçekten gidebilir tabii bu arada Fenerin Paşa ve Trabzon maçlarıda önemli...

Resmen kafa kalmadı arkadaşlar senaryolar ürete ürete beynim durdu. Herşey pazar günkü debide düğümlü derbide Fener puan kaybederse Bursa şampiyon. Ben bunu bilir bunu söylerim..

Bizde eğer Manisaya puan kaybedersek ŞL şansıda biter. Ha bide şöyle birşey var BİZ ALİ SAMİYEN'de BURSAYI EVİRE ÇEVİRE YENERİZ.

Bu gece en haz almadığım noktada Samiyen'de bizi yeneceklerine yönelik tezahuratlardır. Yapmayın etmeyin gençler sizin kıçınızda donunuzun olmadığı günlerde bizler şampiyonluk naraları atıyorduk.
Haftaya çok sağlam bir ders vereceğiz ama bu hiç kimsenin işine yaramayacak.

Maçın fark yaratanlarıda vardı tabi bu maçta gözüme en çok çarpan isim Ömer Erdoğan'dı gerçekten 3 büyüklerin aradığı tipte bir savunmacı. Yüreğiyle oynuyor özellikle o çok dikkatimi çekti, Volkan Şen ise çok hareketli ama yetenekli diyemeyiz. Sercan ise tam bir fiyaskoydu. Bu futbolcu için tuttuğum transfer nöbetleri haram olsun kendisine diyorum ve yarınki mücadeleyi beklemeye başlıyorum.


MAÇ ÖZETİ AZZZ SONRAA

Liderlik Aşkına {Bursaspor-Gaziantepspor}












Evet lider sahne alıyor. Turkcell Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında lider Bursaspor evinde, Gaziantepspor'u konuk ediyor. Bursa Atatürk maçında oynanacak ve saat 20:00'de başlayacak mücadelede
Cüneyt Çakır düdük çalacak.Maç herzaman ki gibi Ligtv'den yayınlanacak.

Bursaspor geçen hafta Gençlerbirliği maçında 2 puan birden bırakarak şampiyonluk baskısını kaldıramayacağını gösterdi herkese. Özellikle maçın 3/2'lik bölümünden sonra puan kaybı korkusuyla resmen ayakları titredi.

Maç sonu Ozan İpek ve Ömer Erdoğan'ın olmamalarını bahane ettiler. Ancak bu maç ikisininde cezası bitti ve sahada olacaklar. Bu tabiiki önemli ama önemli olan Bursa'nın şampiyonluk baskısını kaldırıp kaldıramayacağı.

Bursa'nın kazanacağını zannetmesemde bir kaç avantajları olduğunu kabul ediyorum. Özellikle taraftarları büyük bir itici güç -ancak terste tepebilir- ve Antep'in hiçbir amacının kalmaması Bursa'nın işine yarayabilir.
Şimdiye kadar oynadıkları maçlarda bu sahada Bursanın uzun zamandır Antep'e üstünlük kuramadığı bir gerçek ve beraberlik ezici üstün. Bu maçta da aynı senaryoyu bekliorum ve başladığı gibi biteceğini iddia ediyorum. Ve Muhetemel 11'leri vererek veda ediyorum. Maç bitişinde görüşmek dileğiyle...

STAT: Bursa Atatürk Stadı
SAAT: 20:00

HAKEM: Cüneyt Çakır
YAYIN: Lig TV

BURSASPOR
İvankov
Ali Tandoğan
Ömer
İbrahim
Mustafa Keçeli
Volkan
Hüseyin
İvan Ergiç
Ozan İpek
Turgay
Sercan

GAZİANTEPSPOR
Mahmut
Tolga
Serdar
Tomas
Deumi
Zurita
Olcan
Erman
Murat Ceylan
İvan
Julio Cesar De Sauza

Gün Destek Günü


Takımımızın iyi gününde buradaydık kötü gününde çekip gitmek bizim taraftarımıza yakışan bir hadise değil. Evet kabul ediyoruz sezon başında çok büyük ümitlerle başladık, büyük transferler yaptık, ancak o zamanda dediğim gibi bu beklenti bizi büyük uçurumlara götürebilir. Ve evet tahmin ettiğim oldu. Takım olamadık, futbolcular ruhunu yansıtamadı ve şampiyonluk şansı çok azaldı.

Bu sezon gerçekten hiç beklenmedik puanlar verdik ancak ben hala ümitliyim. Evet biliyorum tüm maçları kazansak dahi 72 Puanla şampiyonluk çok zor. Peki niye olmasın ? Şidm Fenerbahçe'nin Beşiktaş maçı çok önemli ayrıa maçları bizden daha zorlu. Peki kazanır mı ? Evet kazanaibilir, kazanırsa elden birşey gelmez. Ancak ben ümitliyim ki Fenerbahçe bu maçlardan puan kaybedecek.

Yarışta Beşiktaş'ı görmüyorum keşke olsalarda Fenerbahçe yerine onlar şampiyon olsa ancak çok ama çok zor.

Bursa için ayrı bir parantez lazım. Bir Belediye maçlarını izledim bir Antalya maçlarını izledim bir Gençlerbirliği maçlarını izledim resmen ayakları titriyor yani bu baskıyı artık kaldırmaları imkansız. Bugünde Antep'e puan kaybettikleri ande herşey biter.

Evet hala işimiz çok zor ancak hiç maç kaybetmeden önümüzdeki tüm maçları kazanma zamanıdır. Olmayacak birşey de değildir. Bizim maçlarımız hepsinden daha kolay. Son olarakta kalan maçları verip olacakları bekleyelim.

1)Bursaspor
Gaziantepspor (E)
Galatasaray (D)
Kayserispor (E)
Ankaraspor (Bay)
Beşiktaş (E)

2)Fenerbahçe
Beşiktaş (E)
Kasımpaşa (D)
Eskişehirspor (E)
Ankaragücü (D)
Trabzonspor (E)

3)GALATASARAY
Manisaspor (D)
Bursaspor (E)
İstanbul B.B (D)
Antalyaspor (E)
Gençlerbirliği (D)

4)Beşiktaş
Fenerbahçe (D)
Sivasspor (E)
Diyarbakırspor (D)
Manisaspor (E)
Bursaspor (D)

Haberi Paylaş

Bookmark and Share