19 Eylül 2009 Cumartesi

Messi Olmak Zor İş...



Lionel Messi'nin kazanacağı çılgın rakam!
Henüz 22'sinde futbol dünyasına hükmetmeye başlayan Barcelona'nın Arjantinli süper solağı Lionel Messi Katalan devi ile 2014 yılına kadar olan sözleşmesini Cuma günü 2016 yılına kadar uzatmıştı.

Ada'nın saygın gazetelerinden The Guardian'ın haberi ise futbol dünyasında dönen çılgın rakamları bir kez daha ortaya çıkardı. Guardian'ın İspanyol kaynakları da göz önüne alarak verdiği rakama göre Messi'nin yıllık ücretine yapılan zam ile birlikte Barcelona'dan alacağı senelik ücret 18.1 milyon avro.

Haftalık 348 bin avro kazanması beklenen Messi İspanya'da oldukça yüksek olan vergiye takılacak. İspanya'da futbol dünyasında gelir vergisi yüzde 42. Vergiler düşüldükten sonra Messi'nin net olarak senelik 10.1 milyon avro, haftalık ise 200 bin avro kazanacağı ifade ediliyor.



Messi için Manchester City'nin devreye girdiği söyleniyordu. Bu sözleşme uzatma mevzusu dedikoduları bitirir mi?
Manchester City'nin zaten el atmadığı futbolcu kalmadı. Geçtiğimiz sezonun devre arasında da Kaka'ya olmadık bir ücret önermişlerdi. Eğer Kaka o transferi gerçekleştirse bugün Ronaldo'dan daha pahalı bir futbolcu olacaktı. Messi içinde mutlaka devreye girmişlerdir, girmeseler bile reklamlarını güzel yaptılar ama Messi'nin City'e gitmeyeceği zaten belliydi. 150 milyon avro değilde 10 milyon avro bile olsa Messi'nin serbest kalma bedeli Messi yinede ayrılmaz. Messi eğer ayrılmak istesin City 150 milyon değil o 250 milyon avro'yu bile ödemeyi göze alır. Bu sözleşme uzatılmasının ardından bir süre Messi dedikoduları duymayız ama kolpa basın ligin devre arasından itibaren haberlerine tekrar başlar.

Messi önümüzdeki 7 yıl Barça'lı olacak bu resmen belirlendi. Fakat bir takım Messi'yi almak isterse 250 milyon euroyu gözden çıkarmak zorunda sözleşmeye göre. Ronaldo'ya 94 milyon bonservis verilmişti ve rekor Ronaldo'da şu an. Sence Ronaldo'yu 3'e katlayacak bu miktarı verecek bir takım çıkar mı?
İspanya'da sözleşmelerin sonuna serbest kalma maddesi koymak kural diye biliyorum veya son zamanlarda kalktı mı bu kural bilmiyorum. Messi'nin değeri 250 milyon avro'dur falan diyemeyiz bu yüzden. Takımlar yıldız futbolcularını kolayca kaptırmamak için olmadık maddeler koyuyorlar. Benim görüşüm Ronaldo'ya 94 milyon avro veriliyorsa Messi'ye 120 ile 150 milyon avro arasında bir rakam verilebilir. Yalnız Messi transfer olur mu onu düşünmüyorum. Messi Barcelona'dan kolay kolay ayrılmak gibi geliyor.

Resmi bir açıklama yok fakat basın ve medya yıllık 10.5 milyon euro alacağını yazıyor Messi'nin. Messi'ye değer diyebilir miyiz?
Bu ücret tabiki Messi için değer. Beckham'ı ayrı tutarsak (çünkü o özel bir örnek) günümüzde süper yıldız futbolcular 10 milyon euro tabanında maaşlar alıyorlar. Barcelona Ibrahimoviç'i transfer ettiken sonra takımın en çok kazananı oydu. Messi'de maaşının düzeltilmesini bekliyordu. 10.5 milyon euro hatta 12 milyon euro bile değer Messi'ye.

Hiç yorum yok:

Haberi Paylaş

Bookmark and Share